OM FOTOGRAFEN
TAK FOR TILLIDENFORORDHvad karakteriserer et flot billede, et flot motiv? 


Ikke alt er, som det vi ser med det blotte øje, når vi betragter et billede. Forstået på den måde, at når det vi ser kobles på en tanke om at "sådan ser den solnedgang jo ikke ud i virkeligheden", eller "hun må godt nok være lykkelig, når hun har sådan en flot modelkrop, stor dyr villa" etc. Billeder manipulerer med vores opfattelse af virkeligheden. Det er helt bevidst. Plussiden er at med diverse redigeringsværktøjer kan booste/pimpe for eksempel et landskabsbillede ved at fremhæve og reducere lys, skygge, farvetoner etc. Minussiden, som er svær at undgå, handler jo om at der er masser af penge i at fotografere diverse "glansbilleder" af smukke mennesker i smukke, luksuriøse omgivelser. Uanset hvad, så er det synsbedrag. Nogle vil også kalde det "kunst".


Billeder kan også være afslørende. En gudesmuk popstjerne, hvor paparazzifotograferne knipser løs, mens hun går ud af et supermarked en onsdag morgen, hvor hun udstilles uden makeup, iført oversize outfit, stor kasket, solbriller - helt anonym, hvilket man jo godt kan forstå. Billeder er en kunstart som skal føre beskueren derhen, hvor fotografen ønsker. At afsløre eller camouflere. Alt efter signalværdien. 


Som kunde ønsker jeg at du får en "Wauw-følelse", når du ser mine billeder, min stil.


Jeg er først og fremmest kunstner, jeg er vild med photo-art og skaber også drømmebilleder, med en kombi af både virkelighed og fantasi. Ikke at forstå som "glansbilleder". Det kan sagtens være alverdens motiver, en slidt havelåge, et slidt møbel med masser af patina, nedlagt industri, landskab, solnedgang, 1-1 billede af spindelvæv med dug etc. Alt er muligt i min verden og mit håb for dig er, at du vil få glæde af mine billeder enten som baggrund på en pc skærm eller i særdeleshed i kæmpe format i dit hjem eller virksomhed.


Jeg er typen, som er rigtig skarp på stemninger, farver, lys, krops- og ansigtsudtryk etc. Som uddannet sygeplejerske, har jeg stor erfaring, hvad angår positiv kommunikation, empati og situationsfornemmelse, hvilket er guld værd når der skal skabes tillid og være en hyggelig stemning hvor alle føler sig godt tilpas, mens vi laver billeder.


PERSONEN BAG KAMERAET


Jeg forventer ikke at du læser mine lange tekster. Men jeg lægger personligt meget vægt på, at kunderne skal vide lidt om, hvem de møder. 

For mig, har det at være adopteret som spæd, betydet mange interessante vinkler og syn på livet. Taknemmelighed er for eksempel en følelse der fylder mit hjerte dagligt. Jeg er nok mere dybsindig og eftertænksom end andre. Jeg har følelserne uden på tøjet, jeg dufter, mærker og fornemmer mere end andre. Jeg er skarp inden for de felter som interesserer mig. Mærker jeg modstand kæmper jeg til sidste blodsdråbe for dem, jeg elsker.


Bagsiden af medaljen er, at en svær start på livet som hittebarn, kun få måneder gammel, derefter på børnehjem, har gjort at mine ressourcer ikke er gearet til et fast job på det ordinære arbejdsmarked. Jeg har uddannet mig flere gange, fordi jeg elsker at tilegne mig viden gennem teori og praksis, udvikle mig og aldrig stagnere. Men jeg kunne ikke holde kadencen på det ordinære arbejdsmarked og efter godt 6 års langtidssygemelding, blev jeg tilkendt førtidspension. 


Fotografering startede som en hobby, som skulle bibringe noget mere indhold og livskvalitet i min hverdag som førtidspensionist. Mine 3 børn er ved at blive voksne og har deres eget ungdomsliv. Fik jeg sagt, at det bedste i verden er at være MOR? :) 


Nu er jeg så her og føler virkelig, at jeg er kommet på rette hylde!

Jeg tilbyder kunden rene linier med et cvr-registreret firma som helt legalt forenes med det er være førtidspensionist. Det er bare fantastisk. Jeg er så heldig. Jeg har rejst mig, jeg gør gavn, jeg glæder andre med de evner jeg har, og jeg tror på mig selv mere end nogensinde.


Er jeg uddannet fotograf? Nej, og det er der rent faktisk mange succesfulde fotografer som ikke er. Det er ikke en beskyttet titel. 


TAK til jer i mit netværk, som har banet vejen for, at jeg er kommet så langt med min passion for at fotografere.  Tak for lån af udstyr, goodwill, tålmodighed med mig, når I har inviteret mig med på diverse fototure etc.


Hvad har jeg ellers gjort for at dygtiggøre mig?

Jeg har deltaget i workshops med henblik på lyssætning ved portræt og action fotos. 

Derudover har jeg deltaget i 2 fotografi-kurser i grundlæggende viden om spejlreflekskameraet, samt deltaget i webinarer vedrørende fotografering.

En del frivilligt foto-arbejde til blandt andet:

Aktuelt er jeg frivillig medarbejder i Blå Kors Genbrugsbutikken på Ankersgade i Århus, som endnu ikke er færdigbygget. Fedt at være med helt fra starten. Jeg står for deling og opslag på de sociale medier, lave billeder fra butikken og diverse events, samtidig har jeg også andre skønne opgaver i genbrugsbutikken som salg og bidrage med at lave forretningen indbydende.

Bymaraton, mountainbikeløb for Kræftens Bekæmpelse, forsynet forskellige foreninger og klubber med billeder til deres hjemmeside. Her kan blandt andet nævnes Handbjerg Marina, Holstebro Sportsrideklub, Holstebro Surf Klub. Jeg har deltaget frivilligt i et portrætterings-projekt med temaet "Fællesskab" med sårbare borgere arrangeret af Center for Handicap. Disse portrætter udstilles offentligt.


I sommeren 2021, vandt jeg  2 pladsen i en natur-fotokonkurrence som TVMIDT-VEST har arrangeret. Totalt wauw for mig at opleve en så stor anerkendelse. Jeg fik som præmie mit eget billede printet i 150x100cm med hjem og det hænger flot i min stue. 


Jeg er medlem af Selskabet For Dansk Fotografi, samt fotoklubben; Photo Club Dania, hvor jeg 3-4 gange om året indsender mine billeder til både nationale og udenlandske fotokonkurrencer, deltager i klubmøder, hvor man sparrer med hinanden og giver konstruktiv kritik. Det lærer jeg enormt meget af.


Jeg er  50 år , skilt, flyttet til Århus.  Jeg har 3 dejlige børn, hvoraf de to ældste bor og studerer på Århus Universitet.


Du er mere end velkommen til at tage kontakt til mig, hvis du har ønsker og spørgsmål.

Du finder "Kontakt Info" på fanerne øverst til højre :)


JEG GLÆDER MIG MEGET TIL AT HJÆLPE DIG MED AT LAVE SKØNNE BILLEDER 


Kærlig hilsen Lotte Grarup