OM FOTOGRAFEN

Untitled photo


TAK FOR TILLIDENFORORD


Hvad karakteriserer et flot billede, et flot motiv? Øjet er det første vi bliver blinde på :)


Ikke alt er, som det vi ser med det blotte øje, når vi betragter et billede. Forstået på den måde, at når det vi ser kobles på en tanke om at "sådan ser den solnedgang jo ikke ud i virkeligheden", eller "hun må godt nok være lykkelig, når hun har sådan en flot modelkrop, dyre smykker". Vi danner nogle (vrang)forestillinger ud fra det vores øjne ser og billeder kan illustrere dette både  på  godt og ondt. 


For virkelig at forstå konceptet "billeder" og sætte pris på dette, må man forstå hvad et billede kan og gør ved vores øjne, vores indtryk og udtryk.


Lyset er en vældig afgørende men også diffus størrelse. Alle motiver, uanset genre, er styret af lys eller mangel på samme. Jeg bliver aldrig færdig med at udvikle min fotografering hvad angår lyset. Lyset skaber magiske stemninger, vækker motivet til live, mestrer man denne svære disciplin.


Billeder er øjeblikke, sommetider sekundvise momenter som er en flig af virkeligheden. Men billeder ER ikke virkeligheden. Det snyder øjet som sender signaler op til hjernen, at det enkelte billede faktisk dækker over virkeligheden. Prøv bare at tænk på modelbilleder, perfekt indrettede hjem hos millionærerne, velklædte, smukke børn med ægte krøller der skinner herfra og til månen. 


Selv om et billede sagtens kan afsløre virkeligheden, som for eksempel fra en krigszone, kræver det ikke desto mindre en kæmpe kreativ evne til at indfange de særlige øjeblikke, som gør allermest indtryk på os, som skal betragte billederne efterfølgende. Vores tolkning vil stadig været styret af, hvad vi oplever når vi betragter det enkelte billede.


Billeder af personer, et landskab, en blomst, et dyr, bør give beskueren en OPLEVELSE,  en WAUW EFFEKT. For vi kan jo godt lide at blive underholdt og at indramme og forevige smukke øjeblikke af vores kære. Billeder er en kunstart, i min verden. Fotografen skaber via udnyttelse af lyset en "stemning" eller en illusion, om man vil. For det færdige resultat kan være meget langt fra det vi ser med det blotte øje. Lyset er i store dele af dagtimerne hvidt og hårdt, især hvis solen skinner fra en skyfri himmel. Det er ikke rart at kigge på, når man skal betragte et billede. For meget hvidt og hårdt lys og hårde skygger stjæler bogstaveligt talt billedet og budskabet drukner i en mangelfuld kunstnerisk efterbehandling. 


Billederne fra min hånd er altid underlagt en "magic touch", om man vil. For kameraet kan IKKE på nuanceret måde sortere det hvide, hårde lys fra, som vores øjne kan. I efterbehandlingen af billederne er det således muligt at reducere den store mængde lys og beskueren vil derefter se et mere roligt og lækkert motiv med masser af stemning og wauw effekt. Det er det, jeg kan og det er det, jeg fortsat vil specialisere mig i, når du bestiller mine billeder, mit arbejde. Jeg er kunstner, jeg er vild med photo-art og skaber også drømmebilleder, med en kombi af både virkelighed og fantasi. Det kan bruges både til baggrund på en skærm men også i kæmpe format i dit hjem eller virksomhed.


Det var lidt om lyset og billedet som illustrator og underholdning.  Et billede er først og fremmest OGSÅ  et spørgsmål om at fornemme de stemninger der er mellem mennesker, dyr etc. Som fotograf er det mindst lige så vigtigt som det at mestre lyset.  Jeg er typen som er rigtig skarp på stemninger, farver, lys, krops- og ansigtsudtryk etc. Som uddannet sygeplejerske, har jeg stor erfaring hvad angår pædagogisk tilgang, empati og omsorg for andre. 


PERSONEN BAG KAMERAET


Jeg forventer ikke at alle læser de mange ord, jeg har nedfældet. Men jeg lægger personligt meget vægt på, at kunderne skal vide lidt om, hvem de møder. 

For mig, har det at være adopteret som spæd, betydet mange interessante vinkler og syn på livet. Taknemmelighed er for eksempel en følelse der fylder mit hjerte dagligt. Jeg er nok mere dybsindig og eftertænksom end andre. Jeg har følelserne uden på tøjet, jeg dufter, mærker og fornemmer mere end andre. Jeg er skarp inden for de felter som interesserer mig. Mærker jeg modstand kæmper jeg til sidste blodsdråbe for dem, jeg elsker.


Bagsiden af medaljen er, at en svær start på livet som hittebarn, kun få måneder gammel, derefter på børnehjem, har gjort at mine ressourcer ikke er gearet til et fast job på det ordinære arbejdsmarked. Jeg har uddannet mig flere gange, fordi jeg elsker at tilegne mig viden gennem teori og praksis, udvikle mig og aldrig stagnere. Men jeg kunne ikke holde kadencen i arbejdslivet og efter 6 års langtidssygemelding, blev jeg tilkendt førtidspension. 


Fotografering startede som en hobby, som skulle bibringe noget mere indhold og livskvalitet i min hverdag uden arbejde. Mine 3 børn er ved at blive voksne og har deres eget ungdomsliv. Fik jeg sagt, at det bedste i verden er at være MOR? :) 


Nu er jeg så her! Med min egen Personligt Mindreejet Virksomhed(PMV), hvor jeg kan tjene en vis sum penge ved siden af førtidspensionen. Det er bare fantastisk. Jeg er så heldig. Jeg har rejst mig, jeg gør gavn, jeg glæder andre med de evner jeg har.


Mit fotoudstyr er professionelt. Jeg kender mit kamera og mit flash-anlæg etc, og ved hvordan jeg skal betjene det. Jeg arbejder udelukkende med manuelle indstillinger som tilpasses individuelt alt efter lyset og rammerne.


Hvad enten det er bryllup fyldt med æstetik og skønhed, autentiske billeder til en virksomheds hjemmeside, billeder af malerier som skal trykkes i en bog, herlige legebilleder af børn, familier, kæledyr, heste der løber, et føl der dier ved sin mor, vanddråber på et spindelvæv i solopgangens gyldne lys, sportsbegivenheder, så fordyber jeg 200% i min opgave som fotograf.


Er jeg uddannet fotograf? Nej, og det er der rent faktisk mange succesfulde fotografer som ikke er. Men vi er kreative og besidder evnen til at indfange værdifulde og unikke øjeblikke på en måde som berettiger os til at kalde os for  fotografer(som iøvrigt ikke er en beskyttet titel), og vi er nogen som går all in med fotoudstyr i høj kvalitet. 


TAK til jer i mit netværk som har banet vejen for at jeg er kommet så langt med min passion for at fotografere.   Tak for lån af udstyr, goodwill, tålmodighed med mig når I har inviteret mig med på diverse fototure etc.


Hvad har jeg ellers gjort for at dygtiggøre mig?

Jeg har deltaget i workshops med henblik på lyssætning ved portræt og action photos. 

Derudover har jeg deltaget i 2 fotografi-kurser i grundlæggende viden om spejlreflekskameraet, samt deltaget i webinarer vedrørende fotografering.

En del frivilligt foto-arbejde til blandt andet: Bymaraton, mountainbikeløb for Kræftens Bekæmpelse, forsynet forskellige foreninger og klubber med billeder til deres hjemmeside. Her kan blandt andet nævnes Handbjerg Marina, Vinderup, Holstebro Sportsrideklub, Holstebro Surfclub. Jeg har deltaget frivilligt i et portrætterings-projekt med temaet "Fællesskab" med sårbare borgere arrangeret af Center for Handicap. Disse portrætter udstilles offentligt.


I sommeren 2021, vandt jeg  2 pladsen i en natur-fotokonkurrence som TVMIDT-VEST har arrangeret. Totalt wauw for mig at opleve en så stor anerkendelse. Jeg fik som præmie mit eget billede printet i 150x100cm med hjem. 


Jeg er medlem af Selskabet For Dansk Fotografi, samt fotoklubben; Photo Club Dania, hvor jeg 3-4 gange om året indsender mine billeder til både nationale og udenlandske fotokonkurrencer, deltager i klubmøder, hvor man sparrer med hinanden og giver konstruktiv kritik. Det lærer jeg enormt meget af.


Jeg er  50 år og nyligt fraskilt,  og skal fremadrettet bosætte mig i Århus-området med min elskede sorte schæfer, Gaia. Jeg har 3 dejlige børn, hvoraf de to ældste bor og studerer i Århus.


Har du spørgsmål eller noget andet du vil vide, så tøv ikke med at kontakte mig - se "Kontakt Info" på fanerne øverst til venstre.Powered by SmugMug Owner Log In